VACATUREBANK
Op onze website maken we gebruik van diverse categoriën waar je als vrijwilliger terecht kan.
 
Langskomen op ons kantoor voor advies en/of vragen kan elke maandag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Voor andere momenten kun je een afspraak maken door een email te sturen naar info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl.
 
de categoriën op onze website:
 
Hou je van het begeleiden van een groep mensen, die door jouw inspanningen een paar leuke uren hebben? Wellicht kun je goed met ouderen opschieten of ga je voor het werken met jongeren? Of je kunt goed omgaan met mensen met een verstandelijke beperking?
Als je op een of meer van deze vragen JA zegt, kijk dan snel in de Vacaturebank onder Welzijn en Zorg. Je bent hard nodig en mensen kijken uit naar jouw komst!
 
Geen sport- of hobbyclub, geen vereniging of goed doel enz. enz. functioneert zonder goed bestuur. Naar betrokken bestuursleden met drive en organisatiekracht is altijd veel vraag. Bestuurswerk staat ook nog eens heel goed op je C.V.Ben je zorgvuldig en organisatorisch sterk, kun je goede verslagen schrijven en overzicht houden? Heb je gevoel voor cijfers en heb je administratieve ervaring? Ben je een bestuurder die graag zijn of haar organisatiekracht en    netwerk wil inzetten voor een maatschappelijk doel? Wil je graag een sport- of maatschappelijke organisatie met jouw talenten verrijken? Als je op een of meer van deze vragen JA kunt zeggen, kijk dan snel in de Vacaturebank onder Bestuur en Administratie.

Ben je een goede chauffeur in het bezit van een geldig rijbewijs en ben je sociaal ingesteld? Vind je het leuk om een paar uurtjes per week mensen te helpen door hen te halen en te brengen? Je helpt hen mobiel houden en voorkomt een sociaal isolement. Deze mensen kunnen ook jouw hulp nodig hebben bij het in- en uitstappen en het dragen en/of inladen van hun bagage en/of (boodschappen)tas. Het rijden in een klein personenbusje is voor jou geen probleem (geen aanvullend rijbewijs nodig).Als dit op jou slaat, reageer dan snel via de Vacaturebank onder Chauffeurs. De mensen rijden graag met je mee!
 
Ben jij een echte dierenliefhebber die niet bang is voor vieze handen? Ben je minimaal een halve dag per week beschikbaar voor dierenverzorging in al zijn facetten (koesteren, aaien, verschonen, mesten, voederen enz.)? Weer of geen weer, heel veel dieren in onze omgeving kunnen niet zonder dagelijkse verzorging. Wil jij je inzetten voor grote en kleine dieren?
Of: vind je werken in de natuur en de buitenlucht fijn? Snoeien, zagen, knotten, graven en herstelwerk uitvoeren, is jouw manier van sport beoefenen en je bent niet bang voor het Nederlandse klimaat. Het geeft je voldoening om, samen met anderen (in een vaste groep of in wisselende samenstellingen), te helpen om een stuk van het Nederlandse natuurlandschap en/of cultureel erfgoed te behouden.
Meer weten over vacatures in de categorie Dier, Natuur en Milieu? Kijk in de vacaturebank!
 
Ben je sportief en begeleid je graag mensen? Wil je graag met jongeren werken of met mensen met een fysieke of verstandelijke beperking? Houd je van kennis overdragen en kun je goed vertellen of uitleggen? Heb je geduld om ouderen of gehandicapten bij een spel of sport te begeleiden?
Als je op een of meer van deze vragen JA zegt, kijk dan snel in de Vacaturebank onder Sport en Recreatie. Je bent hard nodig en mensen kijken uit naar jouw komst!
 
Mensen wegwijs maken bij culturele evenementen of cultureel erfgoed beheren. Een culturele manifestatie opzetten of helpen bij de uitvoering. Een tentoonstelling organiseren. Zomaar een paar voorbeelden van de vacatures die je terugvindt onder het hoofdstuk Kunst en Cultuur. Vind jij dit uitdagende activiteiten en zou je graag op deze wijze je steentje bijdragen?
Ga snel naar de Vacaturebank onder Kunst en Cultuur. Je bent hard nodig, zowel op uitvoerend als organisatorisch gebied.
 
Geld ophalen voor het goede doel of ervoor zorgen dat het wordt opgehaald door anderen. Als wijkhoofd in jouw wijk de collecte organiseren, of het werven van collectanten. Fondsen werven voor een stichting of vereniging of de financiering van een project, het benaderen van bedrijven voor sponsoring of presentaies verzorgen en wervings-activiteiten ontwikkelen. Producten verkopen in een winkel met een ideële doelstelling.  
Kortom, veel verschillende activiteiten. Kijk in de Vacaturebank naar de vacatures in Fondsenwerving en Goede doelen.
 
Als je je goed kunt inleven in de problemen van anderen en goed kunt luisteren, kun je mensen in nood helpen. Dagelijks vragen veel mensen om hulp via de moderne media. Veelal kan deze hulp plaatsvinden vanuit je eigen huis per telefoon of computer.  Of ben je goed in het geven van voorlichting aan groepen, bijvoorbeeld in het geven van een presentatie
op scholen over dierenwelzijn voor de Dierenbescherming? Of in het vormgeven van voorlichting(smateriaal) en meedraaien in inloop voorlichtingsspreekuren?
Kijk in de Vacaturebank onder Voorlichting en Communicatie als dit je aanspreekt.
 
Een mooie combinatie: Op vakantie gaan en tegelijkertijd een ander helpen!Sommige mensen kunnen wegens een (fysieke of verstandelijke) beperking niet zelfstandig op vakantie. Jaarlijks kijken zowel begeleiders als vakantiegangers (jongeren en ouderen met een beperking) weer reikhalzend uit naar hun gezamenlijke vakantie. Zonder extra hulp is dat niet mogelijk!
Kun/wil jij enige tijd hiervoor vrijmaken? Je gaat gegarandeerd aan het eind met een voldaan vakantiegevoel naar huis. Kijk in de Vacaturebank naar de mogelijkheden voor jongeren- en ouderenreizen onder Vakantiebegeleiding.
Heb je minstens één rechterhand en heb je genoeg technisch inzicht om diverse klussen in en om het huis te doen? Vind je het leuk om dingen te repareren of kun je netjes schilderen?
Kijk snel in de Vacaturebank onder Onderhoud en Techniek want klusjesmannen en – vrouwen zijn hard nodig!
 
Er zijn altijd van die klussen die niet onder één noemer te plaatsen zijn. Nieuwsgierig? Kijk in de Vacaturebank onder Diversen wat er nog meer te doen is als vrijwilliger in Wassenaar.
 
Heb je een leuke vrijwilligersbaan op het oog? Reageer via de link bij de vacature, maak een afspraak met ons via e-mail of kom langs op ons kantoor en laat je adviseren. Je bent nu tijdens corona alleen welkom op afspraak. Wij brengen je in contact met de organisatie die vrijwilligers zoekt. Onze consulenten helpen je graag verder.
 
Maar je kunt ook altijd een zelftest doen! 
website & applicaties: WMOMO