Vrijwilligerswerk

 “Nederland is het land van vrijwilligers”, zei onze koning tijdens de troonrede van 2019 en in Wassenaar is dat niet anders! Uit cijfers van de Burgerpeiling uit 2018 blijkt dat Wassenaarders op dit gebied (veel) actiever zijn dan het landelijk gemiddelde. Van de  inwoners tussen 18-80 jaar is 49 % actief als vrijwilliger (waarvan 25% in de zorg en 75% elders) en 69% biedt hulp aan buren. Opvallend in de cijfers is de mate van betrokkenheid van Wassenaarders in het verenigingsleven, 85% t.o.v. landelijk 57%.

Vanuit een persoonlijk perspectief is het doen van vrijwilligerswerk een manier om met elkaar in contact te komen en bij te dragen aan de samenleving. Uit een recent rapport (2020) van het CBS blijkt dat vrijwilligerswerk gelukkiger maakt.

Maatschappelijk is vrijwilligerswerk essentieel voor de kwaliteit van ons dagelijks leven en wordt door een terugtrekkende overheid van steeds groter belang. Daarnaast is vrijwilligerswerk een belangrijke indicator voor sociaal kapitaal en heeft daarmee een positief effect op het welzijn van mensen, de sociale cohesie in de samenleving en de economische groei.

Wij helpen je graag om leuk, zinvol en passend vrijwilligerswerk te vinden!

Of je nu:

  • veel of weinig tijd hebt,
  • structureel of projectmatig aan de slag wilt,
  • hoog- of laagopgeleid bent, jong of oud, gezond van lijf en leden bent of een beperking hebt,
  • overdag, 's avonds of in het weekend beschikbaar bent,
  • in de zorg, de cultuur, de natuur, het verenigingsleven, de buurt, voor een goed doel of iets heel anders je in wilt zetten,
  • je op jeugd, ouderen, sporters, zieken, gehandicapten, dieren, asielzoekers, minderbedeelden of anderen wilt richten,

Vind je eigen vrijwilligersjob via onze gratis vacaturebank of loop binnen op ons kantoor op maandag of donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maken voor een ander tijdstip kan ook door een email te sturen naar:  info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl

website & applicaties: WMOMO