Waarderen van vrijwilligers

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van verenigingen, stichtingen en andere vrijwilligersorganisaties. 
En om vrijwilligers te (blijven) binden, is waardering van essentieel belang! 
De VCW ondersteunt bij het tonen van deze waardering voor de onbetaalde inzet. 
Hieronder vind je enkele beloningsmogelijkheden voor de vrijwilligers:
 
Vrijwilligerspas: 

Vraag de gratis vrijwilligerspas aan, die de Vrijwilligerscentrale Wassenaar in eigen beheer uitgeeft. Hiermee krijgen jullie vrijwilligers korting bij ruim 40 bedrijven en winkels. Bovendien kun je met deze pas gratis inschrijven voor festiviteiten, zoals de FUNworkshops die de Vrijwilligerscentrale organiseert. 
Ook krijgen vrijwilligers en mantelzorgers toegang en/of korting op veel cursussen en workshops van b.v. de VCW én de Bibliotheek.

LET OP: I.v.m de kosten kunnen vanaf 1 januari 2024 passen alleen aangevraagd worden vóór 25 januari of vóór 25 augustus. De passen worden ook niet meer naar huisadressen verstuurd maar kunnen als 'pakket' door de organisatie worden opgehaald.

 

FUNWORKSHOPS:

In oktober organiseren wij sinds een aantal jaren FUNworkshops voor vrijwilligers met een vrijwilligerspas. Zij kunnen kiezen uit een groot (gratis) aanbod. Denk aan een golfclinic, wijnproeverij, schilderworkshop, mindfulness etc.


Nationale Vrijwillersdag 7 december:

In 2023 zijn we gestart om vrijwilligers op 7 december in het zonnetje te zetten door een bloemenactie. Inwoners en organisaties kunnen een vrijwilliger aanmelden. Uit alle aanmeldigen worden 25 vrijwilligers getrokken die samen met de voordrager worden uitgenodigd op 7 december voor koffie met gebak bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar. Zij ontvangen dan een mooie bos bloemen.

website & applicaties: WMOMO