Zoeken in de vacaturebank
Zoeken met zoektermen
Onze diensten:

Wij zijn het steunpunt voor vrijwilligerswerk in de gemeente Wassenaar en stellen ons tot doel vrijwilligerswerk in Wassenaar te bevorderen, te promoten, te ondersteunen en te waarderen in de ruimste zin van het woord. Vrijwilligerswerk, het cement in onze samenleving, dat onmisbaar is om Wassenaar een fijne plaats te houden om in te wonen. Wij zetten ons in voor:

 • iedereen die al als vrijwilliger werkt
 • organisaties die met vrijwilligers werken
 • bedrijven die hun sociaal maatschappelijke interesse via vrijwilligerswerk willen tonen
 • de gemeente, voor wie wij gesprekspartner zijn als het om vrijwilligersbeleid in Wassenaar gaat.

Wat zijn onze diensten?

 • Wij beheren een gratis vacaturebank voor vrijwilligerswerk. Hier vinden vraag en aanbod elkaar. Wij bemiddelen gratis en vrijblijvend tussen vrijwilligers en organisaties tot een match gemaakt is. (Zie ook: Vrijwilligers werk vinden)
   
 • Wij zijn een informatiepunt waar veel informatie over bijv. ontwikkelingen en veranderingen in vrijwilligersland, wet- en regelgeving, rechten en plichten, vrijwilligersbeleid, mogelijkheden voor fondsenwerving, educatie enz. enz. te vinden is. (Zie ook: Vrijwilligers zoeken)
   
 • Wij hanteren een aantal waarderingsinstrumenten voor vrijwilligerswerk, zoals een gratis kortingspas voor vrijwilligers, de verkiezing van Wassenaars Vrijwilliger van het Jaar en het jaarlijkse Vrijwilligersfeest. (Zie ook: Vrijwilligers in het zonnetje)
   
 • Wij hebben een Klussendienst die kleine klussen verricht bij ouderen en minder draag-krachtigen tegen een symbolische vergoeding van € 5,00 per dagdeel. (Zie ook: Klussendienst)
   
 • Wij hebben een Fietsenwerkplaats die tweedehands fietsen inzamelt, opknapt en verkoopt aan minder draagkrachtigen. Ook verrichten zij kleine reparaties tegen kostprijs en verzamelen zij afgedankte hulpmiddelen zoals bijv. rollators die hun weg vinden naar derde wereldlanden. (Zie ook: Fietsenwerkplaats)
   
 • Onze coach Sociale Activering zet zich in om voor mensen met een uitkering via vrijwilligerswerk weer een brug naar de arbeidsmarkt te slaan. (Zie ook: Sociale Activering)
 • Wij bieden cursussen en workshops aan die gratis zijn voor vrijwilligers die worden aangemeld door de vrijwilligersorganisatie waar zij als vrijwilliger actief zijn. (Zie ook: Deskundigheidsbevordering)                                                                                                      
 • Heeft u kapotte spullen die u graag gerepareerd zou zien? Koffiezetapparaten, waterkokers, lampen, broodroosters, stofzuigers, CD spelers, kleding, textiel, speelgoed... wat kapot is kan wellicht gemaakt? Bij het Repair Café helpen we uw spullen een duurzamer leven te geven. Dat spaart het milieu én uw portemonnee. (Zie ook: Repair Café)
Nieuwste vacatures

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, Openbare

Creatieve cameraman/vrouw

VacaturenummerM.064

Duinbehoud, Stichting

Vrijwilliger donateurbeheer

VacaturenummerG.060

Duinbehoud, Stichting

Vrijwilliger donateurwerving

VacaturenummerG.059

Middin

Bezoekvrijwilliger

VacaturenummerA.143

Sociaal Kontakt Wassenaar

Secretaris

VacaturenummerB.115

Vrijwilligerscentrale Wassenaar

WassenaarDoet zoekt flexvrijwilligers!

VacaturenummerM.063

WOB - Stichting Wassenaarse Ouderen in Beweging

Penningmeester

VacaturenummerB.114

Vrijwilligerscentrale Wassenaar

ICT-ondersteuner

VacaturenummerM.062

Stoomtrein Katwijk Leiden

Gastheer/gastvrouw, suppoost

VacaturenummerF.079

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, Openbare

Vrijwilligers voor het Taalcafé

VacaturenummerH.069
KORTINGEN met vrijwilligerspas
Wassenaar vrijwilligerspas - mantelzorgpas
Vrijwilligerspas aanvragen