VCW - onze activiteiten

Wij zijn het steunpunt voor vrijwilligerswerk in de gemeente Wassenaar en stellen ons tot doel vrijwilligerswerk in Wassenaar te bevorderen, te promoten, te ondersteunen en te waarderen in de ruimste zin van het woord. Vrijwilligerswerk, het cement in onze samenleving, dat onmisbaar is om Wassenaar een fijne plaats te houden om in te wonen. Wij zetten ons in voor:

  • iedereen die al als vrijwilliger werkt
  • organisaties die met vrijwilligers werken
  • bedrijven die hun sociaal maatschappelijke interesse via vrijwilligerswerk willen tonen
  • de gemeente, voor wie wij gesprekspartner zijn als het om vrijwilligersbeleid in Wassenaar gaat.

Wat zijn onze diensten?

Wij beheren een gratis vacaturebank voor vrijwilligerswerk. Hier vinden vraag en aanbod elkaar. Wij bemiddelen gratis en vrijblijvend tussen vrijwilligers en organisaties tot een match gemaakt is. 

 

Op WassenaarDoet vind je flexibel vrijwilligerswerk wat je kan doen wanneer het jou uitkomt. Kijk voor meer informatie op WassenaarDoet.nl
 

Wij hanteren een aantal waarderingsinstrumenten voor vrijwilligerswerk, zoals een gratis vrijwilligerspas voor vrijwilligers en een jaarlijkse activiteit.
 

Wij hebben een Klussendienst die kleine klussen verricht bij ouderen en minder draag-krachtigen tegen een symbolische vergoeding van € 5,00 per dagdeel. 
 

Wij hebben een Fietsenwerkplaats die tweedehands fietsen inzamelt, opknapt en verkoopt aan minder draagkrachtigen. Ook verrichten zij kleine reparaties tegen kostprijs. (Zie ook: Fietsenwerkplaats)
 

Onze coach Sociale Activering zet zich in om voor mensen met een uitkering via vrijwilligerswerk weer een brug naar de arbeidsmarkt te slaan. 

 

Wij bieden cursussen en workshops aan, via de Vrijwilligersacademie, die gratis zijn voor vrijwilligers die worden aangemeld door de vrijwilligersorganisatie waar zij als vrijwilliger actief zijn.                                           

                                                          

Heeft u kapotte spullen die u graag gerepareerd zou zien? Koffiezetapparaten, waterkokers, lampen, broodroosters, stofzuigers, CD spelers, kleding, textiel, speelgoed... wat kapot is kan wellicht gemaakt? Bij het Repair Café helpen we uw spullen een duurzamer leven te geven. Dat spaart het milieu én uw portemonnee. 

website & applicaties: WMOMO