Zoeken in de vacaturebank
Zoeken met zoektermen
Actueel

BEURSVLOER WASSENAAR DONDERDAG 17 APRIL 2018

Op dinsdag 17 april 2018 vindt de eerste editie plaats van Beursvloer Wassenaar.

De Maatschappelijke Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord.

meer informatie vindt u op de website www.beursvloerwassenaar.nl

 

 

"Groen Lintje" voor het Repair Café

Tijdens het maandelijkse Repair Café op woensdag 14 juni bij Middin aan de Haven, ontving de initatiefnemer/coördinator Mechteld Nije van de VCW het "groene lintje" opgespeld door Leo Maat van Groen Links Wassenaar.

WassHappening Zondag 21 mei

Onder perfecte weersomstandigheden vond op zondag 21 mei de eerste WassHappening plaats. Een gecombineerd vrijwilligersmarkt én cultureel festival georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Wassenaar en de Bibliotheek Wassenaar WassHappening.

Klik hier voor het foto-verslag.

Klik hier voor het video-verslag van Trébol Produkties.

 

NLdoet 2107 - Wassenaar doet volop mee!


Op 10 en 11 maart staken ruim 350.000 Nederlanders vrijwillig de handen uit de mouwen om ruim 9.500 eenmalige klussen te klaren bij clubs, verenigingen, goede doelen, maatschappelijke organisaties enz. Het was weer tijd voor NLdoet,  de grootste vrijwilligersactie in ons land. NLdoet zet  het onmisbare vrijwilligerswerk in de spotlights en laat zien hoe leuk het kan zijn. Maar ook om te tonen hoeveel voldoening het geeft om gezamenlijk iets te betekenen voor anderen. Zelfs als dat misschien maar een keer per jaar is. Meest opvallende deelnemers zijn steevast onze Koning en Koningin, beschermheer en -vrouwe van het Oranjefonds, de organisatie achter Nldoet. Ook Wassenaar deed volop mee. Ruim 150 vrijwilligers gingen aan de slag bij 15 verschillende klussen. De lente was gearriveerd, de inzet was groot, de sfeer was enthousiast en er werden bergen werk verzet. Kortom, Wassenaar deed het geweldig!


1. Middin    Bij Middin staat alles er ook weer helemaal strak bij, zowel binnen als buiten

 


2. Duinstede    Bij Florence Duinstede worden de bewoners eens extra verwend met een luxe ontbijtbuffet.

 


3. Koeiensluis Oliehoek    Op Zorgboerderij Oliehoek wordt geboord en gegraven om een stevige “koeiensluis” te realiseren voor de Lakenvelders.  

 


4. Jan Baptist    Bij de Sint Jan Baptist school wordt flink aangepoot in de schooltuin.

 


5. Bramenhorst    Bij Zorgtuin Bramenhorst i.o. worden o.a. bomen gekapt, struiken gerooid enz. door jong en oud. Ook Wassenaarse politici worden gespot…

 


6. Scouting     Heel veel schilderwerkzaamheden bij Scouting Van Wassenaer van Obdam…

 


7. Zorg en Kinderboerderij    De Zorg- en Kinderboerderij krijgt heel veel steun bij opknapwerkzaamheden, o.a. van de Lady’s Circle en de Jachthoornblazers.

 


8. YMCA    Het betere zaagwerk bij YMCA. Het Clubhuis is weer klaar voor het nieuwe seizoen.

 


9. Muziekver. Excelsior    Bij Muziekvereniging Excelsior zijn muren en plafonds dankzij vrijwilligers weer helemaal in orde.

 

10. Tennispark Marlot    Tennispark Marlot ligt er weer prachtig bij na snoei- en tuinwerkzaamheden.

 


11. Middin    Ook Wethouder Doorn helpt mee bij Middin.

 


12. Deijlercentrum    De trap bij het Deijlercentrum krijgt een nieuwe bekleding.

 

Informatieavond "Fondsenwerving en crowdfunding"
donderdag 24 november 2016: Vrijwilligerscentrale brengt fondsen en Wassenaarders dichter bij elkaar.

Op donderdag 24 november organiseerde de Vrijwilligerscentrale Wassenaar een infoavond over fondswerving en crowdfunding. Meer dan 60 Wassenaarders wisten de weg naar de Warenar te vinden en kregen in een volle Persijnzaal een heldere uitleg over de mogelijkheden die de deelnemende fondsen en platforms te bieden hebben.
Voor de pauze maakten Fonds 1818 en het Oranje Fonds duidelijk wat zij doen en waar zij voor staan en vooral de persoonlijke benadering en de meedenkende en -werkende houding werd benadrukt. Na de pauze was het de beurt aan het RABO Stimuleringsfonds. Het belang van samenwerking tussen leden van de bank, klanten en partners werd uitgelegd. Doel is om maatschappelijk initiatieven te ontplooien waarbij het RABO Stimuleringsfonds helpt, niet alleen financieel maar ook door kennisoverdracht.
Hierna volgde de presentatie van ‘Voor je buurt’, een crowdfundingplatform waar het niet alleen gaat om financiële steun maar ook om bekendheid en betrokkenheid. Voor je buurt maakt het mogelijk om met mensen, materialen en middelen kleur te geven aan je buurt. Als laatste was het de beurt aan MAEX, een onderdeel van Kracht in NL. Kracht in NL behartigt de belangen van maatschappelijke initiatieven en de MAEX is een instrument dat op eenvoudige wijze de maatschappelijke waarde van initiatieven inzichtelijk maakt.
Vervolgens was er ruime gelegenheid om de vertegenwoordigers van de verschillende fondsen persoonlijke te spreken, ervaringen te delen en vragen te stellen. Kortom, een interessante en leerzame avond waaruit nieuwe, mooie initiatieven kunnen voortkomen voor Wassenaar.

Midvliet TV heeft een reportage gemaakt van de avond. klik hier

Bent u niet in de gelegenheid geweest aanwezig te zijn of wilt u de presentaties nog een keer nalezen dan kan dat via onderstaande links.

Fonds 1818

Voor je Buurt

MAEX

Rabo fondsen

Oranjefonds

 

Vrijwilligersfeest vrijdag 7 oktober 2016 in De Warenar en de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar:
Ook dit jaar was er weer een avondvullende programma met de bekendmaking en de prijsuitreiking van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen, ditmaal gevolgd door een voorstelling van Hester Macrander en Elke Jansen.
Daarna was er gelegenheid voor een dansje op muziek van duo Caminada onder het genot van een drankje en hapje.

Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2016:
Er waren 20 aanmeldingen voor de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen!
De jury heeft als volgt besloten:
Leo Gladpootjes        – winnaar 1e prijs
Rashwan Khorany     – winnaar 2e prijs
Gré Brouwer-Bunnik  – winnaar 3e prijs
De aanmoedigingsprijs voor de jonge vrijwilliger ging naar Merlijn Poels. Met heel veel enthousiasme onderneemt hij allerlei activiteiten voor het Brandweermuseum. Met zijn 11 jaar wordt hij de jongste ambassadeur van het Brandweermuseum genoemd.

Ook Midvliet TV was getuige van deze geslaagde avond en maakte er een leuke reportage over. Heeft u de uitzending op Midvliet TV gemist dan kunt u via deze link https://youtu.be/s6dcipU0UHY  hun verslag van de avond bekijken.


Nieuwste vacatures

De Ster, Stichting

Vakantiebegeleiding

VacaturenummerK.014

De Kracht van Wassenaar

Helpers bij de kringloopwinkel

VacaturenummerM.050

Wijkgemeenschap Groot Deijleroord

Bestuurslid voor beheer Deijlercentrum

VacaturenummerM.051

Brandweermuseum Wassenaar

Medewerker m/v voor diverse werkzaamheden.

VacaturenummerF.074

Wijkgemeenschap Groot Deijleroord

Wijkbewoner voor samenstelling en verspreiding van de wijkkrant.

VacaturenummerH.064

Vluchtelingenwerk Wassenaar

Buddy's voor de begeleiding van statushouders in Wassenaar

VacaturenummerA.122

SMOW - St. Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar

Gastvrouw/-heer voor de "Open Eettafel"

VacaturenummerA.121

Rode Kruis afd. Wassenaar

Hulpverlener Noodhulp

VacaturenummerM.049

Jansland, Stichting

Begeleiding jong volwassenen met autisme.

VacaturenummerM.048

Claris Zorgvilla Wassenaar

Activiteitenbegeleid(st)er

VacaturenummerA.120
KORTINGEN met vrijwilligerspas
Wassenaar vrijwilligerspas - mantelzorgpas