Een feestelijke ochtend bij de Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligers uit Wassenaar zijn donderdag 7 december in het zonnetje gezet tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. De Vrijwilligerscentrale Wassenaar heeft aandacht besteed aan deze jaarlijkse dag door 25 bossen bloemen uit te delen aan een aantal vrijwilligers. Wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk, was hier ook bij aanwezig om zijn waardering namens de gemeente uit te spreken voor alle vrijwilligers.

 

Nationale Vrijwilligersdag

De jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag is dé dag om alle vrijwilligers, ondersteuners en goed-doeners in het zonnetje te zetten. Voor de gemeente Wassenaar is het belangrijk om hierbij stil te staan. Uit cijfers blijkt dat in Wassenaar het aantal vrijwilligers hoger is dan het landelijk gemiddelde. Van de inwoners in de leeftijd tussen 18 en 80 jaar is 49% actief als vrijwilliger, waarvan een groot deel als mantelzorger. Dat mooie percentage willen we graag behouden. Vanuit een persoonlijk perspectief is het doen van vrijwilligerswerk een manier om met elkaar in contact te komen en bij te dragen aan de samenleving. In Wassenaar loopt het vrijwilligerswerk erg uiteen. We hebben vrijwilligers die bijvoorbeeld helpen met activiteiten in de kerk, voorzitter zijn van Kunstgroep Wassenaar of al acht jaar bestuurslid zijn van de bibliotheek. Zo zijn er nog heel veel andere voorbeelden van vrijwilligerswerk te noemen.

 

Een bos bloemen en veel waardering

De Vrijwilligerscentrale heeft een mooie ochtend georganiseerd voor de vrijwilligers in Wassenaar. Zij heeft 25 bossen bloemen verloot onder vrijwilligers die zijn voorgedragen. Degene die de vrijwilliger had opgegeven, mocht ook de bos bloemen uitreiken. Veel mooie woorden én positieve energie waren het thema van de ochtend. Wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk, was aanwezig om alle vrijwilligers welkom te heten en de ochtend te openen. “In Wassenaar is één derde van de inwoners vrijwilliger, als we daar de mantelzorgers in meetellen. Tijdens deze ochtend heb ik veel mooie verhalen gehoord. Van mensen die al dertig jaar vrijwilliger zijn tot mensen die hun geboorteland zijn ontvlucht en nu hier wonen waar ze vrijwilligerswerk doen. Als gemeente danken wij alle vrijwilligers van Wassenaar voor hun goede werk en de Vrijwilligerscentrale voor de organisatie van de Nationale Vrijwilligersdag”, aldus de wethouder.

website & applicaties: WMOMO