Uitreiking Vrijwilligersprijzen 2021

Na een jaar met coronaperikelen en een maar liefst vijf keer verschoven datum is het dan eindelijk zover. Op 13 mei reikten wij, in feeststemming, de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2021 uit. Want ook tijdens de coronaperiode zijn onze vrijwilligers keihard doorgegaan en hebben ze zich volledig en belangeloos ingezet voor een ander.

Met deze vrijwilligersprijzen hebben wij de “nieuwe gezichten” in het vrijwilligerswerk extra in het zonnetje gezet. Bij nieuwe gezichten kunt u denken aan expats die actief zijn in de Wassenaarse gemeenschap, migranten die werken als vrijwilliger, vrijwilligers met een beperking, maar ook jongeren behoren tot deze nieuwe gezichten.  Zij worden gezien als DE ambassadeurs van het vrijwilligerswerk in Wassenaar!

Ook wethouder Ritske Bloemendaal was aanwezig en sprak de vrijwilligers toe met de volgende mooie woorden: "Ik ben waanzinnig trots op u. Want u maakt andere mensen gelukkiger door uw werk. En ik weet- dat u elkaar allemaal een prijs gunt. Vervolgens werden de vrijwilligers door je Juryvoorzitter Marc van Dijk bekend gemaakt. Beth Brauen, Sandra de Geus, Marvin van der Nat en Rahim Sadiqyar mogen zich als gelukkige prijswinnaars benoemen. Als groep werd de prijs gewonnen door de jonge trainers van WZK Zwemmen. Tevens heeft Luc Blok de meesterijsbereider van Luciano's een leuke toespraak gehouden over hoe hij het vrijwilligerswerk ziet en dat eigenlijk iedereen wel de vrijwilligersprijs verdiend. 

Naast de uitreiking van de vrijwilligersprijzen heeft ook de presentatie van de handreiking “Vrijwilligerswerk in de toekomst” plaats gevonden. Deze eerste handreiking werd uitgereikt aan wethouder Ritske Bloemendaal en Inge Zweerts de Jong.  In deze unieke handreiking staat veel nuttige informatie en ideeën van zeven enthousiaste Wassenaarse jongeren en hun visie op vrijwilligerswerk nu én in de toekomst. Wil je meer weten over deze handreiking? Vraag hem dan direct aan via office@vrijwilligerscentralewassenaar.nl

website & applicaties: WMOMO