Mensen maken Wassenaar samen mooier

Door het NOV (vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) is 2021 uitgeroepen tot een Nationaal Jaar voor Vrijwillige Inzet.  

Als steunpunt voor vrijwilligerswerk in Wassenaar én als lid van het NOV doet de Vrijwilligerscentrale Wassenaar daar graag aan mee met het thema “Mensen maken Wassenaar samen mooier”. De twee hoofdthema’s zullen waardering en werving van nieuwe doelgroepen vrijwilligers zijn. 
 
Onder de noemer “Mensen maken Wassenaar samen mooier” besteden we in 2021 elke maand aandacht aan één van de doelgroepen nieuwe gezichten. Op deze manier willen we laten zien wat vrijwilligers bijdragen aan de maatschappij, hoe leuk en waardevol dat is én om nieuwe mensen te vragen zich ook in te zetten. 
 
In het najaar van 2021 starten we met een project "Vrijwilligerswerk in de toekomst". In een periode van 6 maanden gaan we op 8 donderdagavonden met een groep jonge mensen tussen 25-35 jaar oud in gesprek hoe zij het vrijwilligerswerk in de toekomst zien.
 
De Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2021 zullen in het teken staan van "nieuwe gezichten". Dit jaar kunnen vrijwilligers genomineerd worden vanuit een 4-tal doelgroepen: jonge vrijwilligers tot 35 jaar, expats, vrijwilligers met een migratie-achtergrond en vrijwilligers met een beperking. Aanmelden van vrijwilligers is mogelijk van 1 septmeber tot 15 oktober. Begin december zal de feestelijke uitreiking zijn.
website & applicaties: WMOMO