Zoeken in de vacaturebank
Zoeken met zoektermen
Wat is de Wassenaarse Vrijwilligersacademie

De Wassenaarse Vrijwilligersacademie is een online-portaal voor cursussen, workshops en thema-bijeenkomsten die interessant zijn voor vrijwilligers in de zorg, bij buurtverenigingen, sportverenigingen, cultuur, natuur etc. maar ook voor mantelzorgers. Naast cursussen e.d. op locatie zijn er op het portaal ook e-learning cursussen te vinden die je met een eenvoudige druk op de knop kunt volgen.

Cursussen, workshops en thema-bijeenkomsten.

Op het portaal vind je cursussen, workshops en themabijeenkomsten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Ben je als organisatie of als groep vrijwilligers op zoek naar een cursus of workshop die niet op het portaal gemeld staat, wil je zelf een gratis workshop of cursus aanbieden of heb je andere ideeën en tips dan kun je contact opnemen met Jolande de la Rambelje, email office@vrijwilligerscentralewasssenaar.nl of telefoon 06-16678817.

Voor wie

De Vrijwilligersacademie is er voor alle inwoners van Wassenaar maar speciaal voor vrijwilligers én mantelzorgers die zich verder willen ontwikkelen, zich willen verdiepen in de onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen en/of aan de slag willen als vrijwilliger maar eerst wat basisvaardigheden willen leren.

Kosten en kortingsmogelijkheden

Het cursusaanbod is gevarieerd, soms gratis of anders tegen (geringe) vergoeding waarbij er vaak ook kortingsmogelijkheden zijn. Bij elke cursus/workshop staat vermeld wat de kosten zijn en of een korting mogelijk is. Zo is er voor leden van de bibliotheek een korting op de cursussen die de bibliotheek organiseert maar kunnen ook vrijwilligers en mantelzorgers in aanmerking komen voor die korting als zij zich aanmelden met vermelding van hun lezers- of vrijwilligers-/mantelzorgpas.

Meer informatie

Heb je de informatie op de website gelezen maar heb je nog specifieke vragen dan kun je via de button “extra info” je vraag stellen aan de cursusgever en word je naar keuze teruggebeld of gemaild.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de cursus dan kun je dat doen via de button “aanmelden” waar je je persoonlijke gegevens invult. Als daar ook het nummer van je een biblitheekpas of vrijwilligerspas aangeeft kom je in aanmerking voor de korting.

De aanmelding is pas definitief als je een bevestiging hebt ontvangen van de cursusgever.

KORTINGEN met vrijwilligerspas
Wassenaar vrijwilligerspas - mantelzorgpas
Vrijwilligerspas aanvragen