VCW evenementen 2019

 

Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2019

Ruim 200 gasten waren vrijdag 11 oktober aanwezig bij de bekendmaking en de uitreiking van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2019 in De Warenar. De gastheer van deze vrijwilligersavond was uiteraard de Wassenaarse Vrijwilligerscentrale. Coördinator Jolande de la Rambelje wist samen met de jury van 2019 er een gezellige avond van te maken. Wethouder Lia de Ridder en Jeroen van der Veer (oud topman Shell) wisten het thema van de avond, Vrijwilligerswerk en Duurzaamheid, op hun eigen manier te belichten. Samen met het muzikale optreden van Lenie Ridderhof en Deka Wielenga werd het een gevarieerde avond.

Tevens werd er een korte film getoond, gemaakt door Trébol, over het thema van de avond. Bij 4 verschillende vrijwilligersorganisaties is er gefilmd en is in beeld gebracht hoe vrijwilligerswerk ook gecombineerd wordt met duurzaamheid. Klik voor het bekijken van de film hier

Ook dit jaar was de jeugd vertegenwoordigd op de avond waarop veel vrijwilligers eens letterlijk in het licht en de bloemen werden gezet. Yme Bartels voor LTC Oud Wassenaar en wedstrijdcommissie van WZK, het zijn enkele voorbeelden van jeugdigen die actief zijn als vrijwilliger en zijn voorgedragen voor de ‘Make A Difference Award’. Aangezien de jury geen keuze kon maken uit de 2 aanmeldingen is dit jaar de prijs niet uitgereikt. Wel hebben beide vereniging een cheque ontvangen van € 250 te besteden aan alle jeugdige vrijwilligers binnen de vereniging.

Het hoogtepunt van de avond was toch wel de uitreiking van de prijs voor de ‘Vrijwilliger van het jaar’. Maar liefst 28 genomineerden waarvan er 18 aanwezig, mochten het podium betreden alwaar ze in de bloemen en het zonnetje werden gezet. De genomineerden dit jaar waren:

Jan Rijskamp
Jan Bruinsma
John Batteram
Maggie Westera
Ben Altorf
Leo Altorf
Lydia Wagner
Hugo Woudenberg
Erica Harmsen
Marijke Post
Ellen Klaver-Asscheman
Aad van Brecht
Jos Rijnbeek
Sjaak Krosse
Renate  de Jong
Sharon Immers
Max Jetten
Ruud Ruis
Nicolette Kalsbeek
Leny van den Akker
Koos van den Akker
Peter Woudsma
Janny Woudsma
Didi van der Kruit
Annemarie de Ruijter
Rina Gorter
Ronald Taal
Claudia Obendrauf

Voor de jury, bestaande uit Iris Oostlander, Remi Noordover, Jan Kees Fokkens, Jolanda van Zijll Langhout, Bryan Hakkeling en Jolande de la Rambelje, de onmogelijke taak om uit al deze mensen te kiezen, maar het leverde uiteindelijk een top 3 op. Ellen KLaver kreeg de derde prijs, Jan Rijskamp de tweede en de eerste prijs ging naar Jan Bruinsma die met de cheque de vrijwilligers, verbonden aan de stichting Zonnebloem Wassenaar, ook eens flink kan trakteren.

FILM VAN DE AVOND GEMAAKT DOOR HANS DE HAAS via deze link

 

Wassenaarse Vrijwilligersdagen 11 en 12 oktober 2019

Vrijwilligers met een vrijwilligerpas konden op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober weer deelnemen aan leuke gratis FUNworkshops.


Hartelijk dank aan onderstaande ondernemers/particulieren voor hun medewerking aan de Wassenaarse Vrijwilligersdagen 2019:

Linda en Niek Kaptein van Bakker Niek Kaptein voor de workshop brood bakken: www.bakkerkaptein.nl
Suzan van der Goes van Epiphanycoaching voor de workshop mindfulness; www.epiphanycoaching.nl
Ella van Elck voor de workshops schilderen; ellavanelck@gmail.com    
Carry van der Sman voor de workshop kleur- en kledingadvies; www.yourps.nl
Haagsche Golf en Country Club voor de golfclinic; www.khgcc.nl
Museum Voorlinden voor de rondleiding; www.voorlinden.nl
Niels Beekhuizen voor de bierproeverij; www.crookedspider.nl
Willeke Elderman voor de workshop boetseren
Hans Gussekloo van Ars et Studium voor een workshop schilderen; www.arsetstudium.nl gusart.nl
Eline Cointepas voor de workshop Feng Sui interieur; www.elinecointepas.com/feng-shui
Damon Pijlman voor de workshop fotografie; www.studiodamon.nl
Hugo Woudenberg voor de rondleiding Lentevreugd

 

 

Tweede maatschappelijke Beursvloer in Wassenaar weer groot succes!

Op dinsdag 26 maart organiseerde de vrijwilligerscentrale Wassenaar voor de tweede keer de maatschappelijke beursvloer. Ditmaal werd deze gehouden bij bollenkwekerij Overdevest aan de Katwijkse weg. 

Wethouder Lia de Ridder opende met een slag op de gong de beursgang. Trendwatcher Lieke Lamb praatte het programma aan elkaar en zorgde ervoor, dat ieder zoveelste match werd beloond en in het zonnetje gezet. De muzikale begeleiding was in handen van Swingcopators.

De opzet van de maatschappelijke beursvloer is, dat met gesloten beurzen diensten worden uitgewisseld. Matchmakers in geel blauwe jassen probeerden de partijen naar een match te begeleiden.

Dit keer hadden zich 24 bedrijven en 30 maatschappelijke organisaties zich ingeschreven.

De vragen van de maatschappelijke organisaties varieerden van bloembollenkratjes tot foto of filmshoots en van hulp bij onderhoud van de tuin tot ondersteuning in de bibliotheek. De maatschappelijke organisaties konden ook diensten onderling met elkaar uitwisselen.

Alle matches werden grondig gecontroleerd door zowel een accountant als een notaris, want de uitgewisselde diensten moesten wel met elkaar in verhouding staan.

Er werden deze middag weer vele matches gemaakt. Ruim 55 matches met een maatschappelijke waarde van ruim € 60.000 was het eindresultaat. Tot leukste match werd de match tussen Vluchtelingenwerk en de Wassenaarse Oranjevereniging.

De VCW bedankt met name Fonds1818 voor hun financièle bijdrage en alle ondernemers (m.n. Overdevest, PRC, Craftsounden) en alle vrijwilligers die het evenement mogelijk hebben gemaakt.

De volgende maatschappelijke beursvloer zal plaats vinden in 2021.

 

 

NLdoet 2019 - Wassenaar doet volop mee!


Op 15 en 16 maart staken ruim 300.000 Nederlanders vrijwillig de handen uit de mouwen om ruim 8.700 eenmalige klussen te klaren bij clubs, verenigingen, goede doelen, maatschappelijke organisaties enz. Het was weer tijd voor NLdoet,  de grootste vrijwilligersactie in ons land. NLdoet zet  het onmisbare vrijwilligerswerk in de spotlights en laat zien hoe leuk het kan zijn. Maar ook om te tonen hoeveel voldoening het geeft om gezamenlijk iets te betekenen voor anderen. Zelfs als dat misschien maar één keer per jaar is. 

Ook Wassenaar deed volop mee. Ruim 75 vrijwilligers gingen aan de slag bij 10 verschillende klussen. Weer en wind trotserend was de inzet van de vrijwilligers groot, de sfeer enthousiast en er werden bergen werk verzet. Kortom, Wassenaar deed het weer geweldig!

 

 

 

 

 

 


website & applicaties: WMOMO