Zoeken in de vacaturebank
Zoeken met zoektermen
VCW evenementen 2019

Tweede maatschappelijke Beursvloer in Wassenaar weer groot succes!

Op dinsdag 26 maart organiseerde de vrijwilligerscentrale Wassenaar voor de tweede keer de maatschappelijke beursvloer. Ditmaal werd deze gehouden bij bollenkwekerij Overdevest aan de Katwijkse weg. 

Wethouder Lia de Ridder opende met een slag op de gong de beursgang. Trendwatcher Lieke Lamb praatte het programma aan elkaar en zorgde ervoor, dat ieder zoveelste match werd beloond en in het zonnetje gezet. De muzikale begeleiding was in handen van Swingcopators.

De opzet van de maatschappelijke beursvloer is, dat met gesloten beurzen diensten worden uitgewisseld. Matchmakers in geel blauwe jassen probeerden de partijen naar een match te begeleiden.

Dit keer hadden zich 24 bedrijven en 30 maatschappelijke organisaties zich ingeschreven.

De vragen van de maatschappelijke organisaties varieerden van bloembollenkratjes tot foto of filmshoots en van hulp bij onderhoud van de tuin tot ondersteuning in de bibliotheek. De maatschappelijke organisaties konden ook diensten onderling met elkaar uitwisselen.

Alle matches werden grondig gecontroleerd door zowel een accountant als een notaris, want de uitgewisselde diensten moesten wel met elkaar in verhouding staan.

Er werden deze middag weer vele matches gemaakt. Ruim 55 matches met een maatschappelijke waarde van ruim € 60.000 was het eindresultaat. Tot leukste match werd de match tussen Vluchtelingenwerk en de Wassenaarse Oranjevereniging.

De VCW bedankt met name Fonds1818 voor hun financièle bijdrage en alle ondernemers (m.n. Overdevest, PRC, Craftsounden) en alle vrijwilligers die het evenement mogelijk hebben gemaakt.

De volgende maatschappelijke beursvloer zal plaats vinden in 2021.

 

 

NLdoet 2019 - Wassenaar doet volop mee!


Op 15 en 16 maart staken ruim 300.000 Nederlanders vrijwillig de handen uit de mouwen om ruim 8.700 eenmalige klussen te klaren bij clubs, verenigingen, goede doelen, maatschappelijke organisaties enz. Het was weer tijd voor NLdoet,  de grootste vrijwilligersactie in ons land. NLdoet zet  het onmisbare vrijwilligerswerk in de spotlights en laat zien hoe leuk het kan zijn. Maar ook om te tonen hoeveel voldoening het geeft om gezamenlijk iets te betekenen voor anderen. Zelfs als dat misschien maar één keer per jaar is. 

Ook Wassenaar deed volop mee. Ruim 75 vrijwilligers gingen aan de slag bij 10 verschillende klussen. Weer en wind trotserend was de inzet van de vrijwilligers groot, de sfeer enthousiast en er werden bergen werk verzet. Kortom, Wassenaar deed het weer geweldig!

 

 

 

 

 

 


Nieuwste vacatures

Florence, locatie Duinstede

Vrijwilliger individuele begeleiding Kleine Pan

VacaturenummerA.132

SMOW - St. Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar

Begeleider voor gezellige activiteiten

VacaturenummerA.131

Florence, locatie Duinstede

Vrijwilliger logistiek ter ondersteuning van de huismeester

VacaturenummerL.015

Florence, locatie Duinstede

Vrijwilliger Restaurant op afroepbasis

VacaturenummerM.058

STET The English Theatre

Theatre-lovers volunteers

VacaturenummerF.078

Van Ommerenpark

Vrijwilliger met groene vingers.

VacaturenummerD.038

Rode Kruis afd. Wassenaar

Vrijwilligers voor de boekenmarkt

VacaturenummerM.057

COC Haaglanden

Voorzitter

VacaturenummerB.112

COC Haaglanden

Secretaris

VacaturenummerB.111

VCW sociale activering

Piano- of vioollerares/leraar

VacaturenummerF.077
KORTINGEN met vrijwilligerspas
Wassenaar vrijwilligerspas - mantelzorgpas