VCW evenementen 2016

Vrijwilligersfeest en de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar 2016:

Tijdens een avondvullende programma op een mooie vrijdagavond in oktober was weer de bekendmaking en de prijsuitreiking van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen, ditmaal gevolgd door een voorstelling van Hester Macrander en Elke Jansen. Daarna was er gelegenheid voor een dansje op muziek van duo Caminada onder het genot van een drankje en hapje.

De jury van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2016, bestaande uit Meindert Stolk (voorzitter), Marco van Leeuwen, Esther Roelofs, Rob van de Marel, Jolanda van Zijll Langhout en Jolande de la Rambelje, moest zich dit jaar buigen over de nomaties van 20 vrijwilligers aangemeld door de vrijwilligersorganisatie waarvoor zij actief zijn.

Voorgedragen dit jaar zijn: Marjorie Benjaminse, Jan van Benten, Gré Brouwer, Kees van der Does, Alijda Gladpootjes, Leo Gladpootjes, Rashwan Khorany, Pauline Knijnenburg, Joke Lovink, Carolien Moens, Marius Noordover, Merlijn Poels, Hans Roeleveld, Coby Ruiter, Bep Scharroo, Wies Simons, Jaap van Tol, Caroline van Wilgen, Joop Wisse en Debbie Zoutendijk.

De jury heeft als volgt besloten:
Leo Gladpootjes        – winnaar 1e prijs
Rashwan Khorany     – winnaar 2e prijs
Gré Brouwer-Bunnik  – winnaar 3e prijs
De aanmoedigingsprijs voor de jonge vrijwilliger ging naar Merlijn Poels. Met heel veel enthousiasme onderneemt hij allerlei activiteiten voor het Brandweermuseum. Met zijn 11 jaar wordt hij de jongste ambassadeur van het Brandweermuseum genoemd.

Ook Midvliet TV was getuige van deze geslaagde avond en maakte er een leuke reportage over. Heeft u de uitzending op Midvliet TV gemist dan kunt u via deze link https://youtu.be/s6dcipU0UHY hun verslag van de avond bekijken.

 

 

Interview met de Vrijwilliger van het jaar 2015:

In 2015 was Herman de Bruijn winnaar van de vrijwilligersprijs. Herman was voorgedragen door voetbalvereniging Blauw Zwart, voor zijn werk als penningmeester van de Club van Honderd. Herman noemt het verkiezingsproces vorig jaar een mooie ervaring: “De nominatie natuurlijk in de eerste plaats en daarna de uitslag tijdens de Vrijwilligersavond. De vrijwilligersspeld is bovendien een prachtig cadeau. Daarbij vond ik het hele programma met alle genomineerden die in het zonnetje werden gezet voor een volle zaal een opsteker voor alle vrijwilligers die in Wassenaar actief zijn.”

Overweldigend en warm

Herman heeft heel veel reacties gekregen na de verkiezing en de daarop volgende publiciteit en heeft dit als overweldigend en zeer warm ervaren. De felicitaties kwamen van mede-genomineerden na de prijsuitreiking maar ook van familie, vrienden en bekenden en gewoon van mensen die hij in het dorp of langs de lijn bij Blauw-Zwart tegenkwam. En ook Blauw-Zwart heeft profijt gehad van de verkiezing van Herman. Want wanneer een organisatie de winnende vrijwilliger voordraagt, krijgt deze organisatie een geldprijs van €500. De voetbalvereniging heeft dit bedrag inmiddels gebruikt voor haar vrijwilligersfeest.

Brandweermuseum en voedselbank

Herman heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om vrijwilligerswerk. Van politiek tot sport, van brandweermuseum tot voedselbank, voor al deze instanties staat hij klaar.  Maar ook de stichting Gehandicapten Wassenaar kan op hem rekenen en dan met name voor de zwemuurtjes voor gehandicapten en de zeer succesvolle scootmobieltocht. Of hij nog favorieten heeft voor de verkiezingen van 2016? “Ja zeker, ik kan wel wat namen opnoemen. Maar waardering heb ik voor alle vrijwilligers. Het maakt niet uit voor wie of welke organisatie je inzet.”

website & applicaties: WMOMO