VCW evenementen 2018

UITREIKING Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2018

Ruim 125 gasten waren vrijdag  12 oktober aanwezig bij de bekendmaking en de uitreiking van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2018 in De Warenar. De gastheer van deze vrijwilligersavond was uiteraard de Wassenaarse Vrijwilligerscentrale, de VCW. Voorzitter Richard van Ruler en coördinator Jolande de la Rambelje wisten er, met uiteraard veel vrijwilligers, een gezellige avond van te maken, mede dankzij het muzikale optreden van Jim en Ims en een interessante lezing van het Wassenaarse trendwatchers echtpaar Lieke en Richard Lamb.(zie trendwatchers.com).

Een korte film werd vertoond waarin genomineerden, voordragers en juryleden aan het woord komen over vrijwilligerswerk en de nominatie voor de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen. Binnenkort is hier de film te bekijken.

Ook dit jaar was de jeugd vertegenwoordigd op de avond waarop veel vrijwilligers eens letterlijk in het licht en de bloemen werden gezet. Michelle Schreuder voor scouting Willibrord, de fusiegroep scouting van Wassenaer van Obdam/scouting Willibrord (Petra Porte, Bryan Hakkeling, Frank van Vliet, Pim de Jong, Rick Groenewege) en de jeugdcommissie van de Badmintonclub Wassenaar (Mandy de Zwart, Sanne Losekoot, Nils Zuidhoek, Luc Schiebroek), het zijn enkele voorbeelden van jeugdigen die actief zijn als vrijwilliger en zijn voorgedragen voor de ‘Make A Difference Award’. Een prijs speciaal voor de jongeren onder de vrijwilligers die dit jaar werd gewonnen door de fusiegroep scouting van Wassenaer van Obdam/scouting Willibrord.

Het hoogtepunt van de avond was toch wel de uitreiking van de prijs voor de ‘Vrijwilliger van het jaar’. Maar liefst 21 genomineerden, waarvan er 18 aanwezig, mochten het podium betreden alwaar ze in de bloemen en het zonnetje werden gezet. De genomineerden dit jaar waren:

Peter van Egmond
Jeannette Hartman
Janneke Bax
Hans Roeleveld
Tini van der Heiden
Paul Kleute
Hans de Haas
Maaike Snelderwaard
Karine de Pooter
Michel Rijskamp
Theo Holleman
Gina van Kesteren
Agaath Krosse
Arend Krosse
Ton Rueck
Angela van Veen
Ben Bellekom
Marco van Leeuwen
Ramona Boersma
Corine Luiten
Erica Harmsen

Voor de jury, bestaande uit Iris Oostlander, Remi Noordover, Jan Kees Fokkens, Jolanda van Zijll Langhout, Jochem Donath en Jolande de la Rambelje, de onmogelijke taak om uit al deze passievolle mensen te kiezen, maar het leverde uiteindelijk een top 3 op. Ton Rueck kreeg de derde prijs, Maaike Snelderwaard de tweede en de eerste prijs ging naar Tini vamn der Heiden die met de cheque de vrijwilligers, verbonden aan de stichting Beheer Servicecentra Wassenaar, ook eens flink kan trakteren.

FILM VAN DE AVOND GEMAAKT DOOR TREBOL PRODUKTIES via deze link

 

 

Wassenaarse Vrijwilligersdagen 12 en 13 oktober 2018

Vrijwilligers met een vrijwilligerpas konden op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober weer deelnemen aan leuke gratis FUNworkshops.

Hartelijk dank aan onderstaande ondernemers/particulieren voor hun medewerking aan de Wassenaarse Vrijwilligersdagen 2018:

Jeroen Kaptein van Bakker Niek Kaptein voor de workshop brood bakken: www.bakkerkaptein.nl
Suzan van der Goes van Epiphanycoaching voor de workshop mindfulness; www.epiphanycoaching.nl
Ella van Elck voor de workshops schilderen; ellavanelck@gmail.com    
De Luifelbloemist en Ietje Sprenger voor de workshop bloemschikken; www.deluifelbloemist.nl    
Carry van der Sman voor de workshop kleur- en kledingadvies; www.yourps.nl
Golfclub Rozenstein voor de golfclinic; www.rozenstein.nl
Museum Voorlinden voor de rondleiding; www.voorlinden.nl
Dick Remmerswaal van Beaujolaiwijnen voor de wijnproeverijden; www.beaujolaiswijnen.nl
Hans Gussekloo van Ars et Studium voor een workshop schilderen; www.arsetstudium.nl gusart.nl
Carol voor de workshop Libanees koken; www.toottootbeirut.nl
Eline Cointepas    voor de workshop Feng Sui interieur; www.elinecointepas.com/feng-shui
Aerofit voor de workshops Yoga en Boxing; www.aerofit.nl

 

Eerste Beursvloer Wassenaar - Tevredenheid, matches, betrokkenheid

Op dinsdag 17 april 2018 organiseerde de Vrijwilligerscentrale Wassenaar de allereerste beursvloer in Wassenaar. Bedrijven, lokale overheid, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties ontmoetten elkaar en maakten matches in een informele en dynamische sfeer.  Met een slag op de beursgong, door de burgemeester van Wassenaar Dhr. Frank Koen, kwam de beursvloer tot leven. Vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties hét bedrijf of dé organisatie gaan gingen op zoek naar wie hen aan de felbegeerde spullen, adviezen of menskracht kon helpen. "Matchmakers" brachten partijen bijeen en de gemaakte matches werden vastgelegd door de notaris. Met ruim 69 gemaakte matches, die een gezamenlijke economische waarde van tienduizenden Euro’s, kan de eerste Beursvloer in Wassenaar een groot succes genoemd worden. Kijk ook op www.beursvloerwassenaar.nl (meer foto's).

Bekijk ook het videoverslag van de Beursvloer Wassenaar 2018 (door Trebol Producties)

 

 

 

 

NLdoet 2018 - Wassenaar doet volop mee!


Op 9 en 10 maart staken ruim 350.000 Nederlanders vrijwillig de handen uit de mouwen om ruim 9.500 eenmalige klussen te klaren bij clubs, verenigingen, goede doelen, maatschappelijke organisaties enz. Het was weer tijd voor NLdoet,  de grootste vrijwilligersactie in ons land. NLdoet zet  het onmisbare vrijwilligerswerk in de spotlights en laat zien hoe leuk het kan zijn. Maar ook om te tonen hoeveel voldoening het geeft om gezamenlijk iets te betekenen voor anderen. Zelfs als dat misschien maar een keer per jaar is. Meest opvallende deelnemers zijn steevast onze Koning en Koningin, beschermheer en -vrouwe van het Oranjefonds, de organisatie achter Nldoet. Ook Wassenaar deed volop mee. Ruim 150 vrijwilligers gingen aan de slag bij 15 verschillende klussen. De lente was gearriveerd, de inzet was groot, de sfeer was enthousiast en er werden bergen werk verzet. Kortom, Wassenaar deed het geweldig!

website & applicaties: WMOMO