VCW evenementen 2017

Uitreiking Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2017

Ruim 150 gasten waren vrijdag 6 oktober aanwezig bij de bekendmaking en de uitreiking van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2017 in het Adelbert College. De gastheer van deze vrijwilligersavond was uiteraard de Wassenaarse Vrijwilligerscentrale, de VCW. Voorzitter Richard van Ruler en coördinator Jolande de la Rambelje wisten er, met uiteraard veel vrijwilligers, een gezellige avond van te maken, mede dankzij het muzikale optreden van Excelsior en een indrukwekkende lezing van de passievolle avonturier Mark Slats. Hij wist zijn toehoorders op het puntje van hun stoel te krijgen met verhalen over zijn zeiltocht in het verleden en zijn plannen in de toekomst (zie markslats.nl).

Een korte film werd vertoond waarin genomineerden verrast werden met de bloemen en de mededeling dat zij genomineerd waren voor de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen. 

Excelsior trad deze avond op met een bijzonder ‘houten’ ensemble: Fiona Harten (fluit) Judith Magdelijns (hobo), Leah Winkel (fagot) en Vincent Fleurke op klarinet. Ze speelden een kwartet van Carl Stamitz en Travel notes 2 van Richard Bennett. Heerlijke, luchtige muziek die zeker na de lezing van Mark Slats voor ontspanning zorgde.

Dit jaar was de jeugd ruim vertegenwoordigd op de avond waarop veel vrijwilligers eens letterlijk in het licht en de bloemen werden gezet. Maarten (20) door de Badminton Club, Rosanne (15) door Middin, Pim (24) door scouting Willibrord en de sprankelende meiden van ‘Meet ’n Move (Joosje Prent, Floor van der Putten, Luna Fokke, Julie Droge, Lidewij Plaat, Jente Lohmeijer, Isabella Fois, Meike vd Putten, Justine Blonk, Sophie Hovius
Adrianne Lohmeijer, Anne Abendroth, Cato Geusgens, Tessa Dobbelaar, Hinke Groeneveld, Sophie Erd)’: het zijn enkele voorbeelden van jeugdigen die actief zijn als vrijwilliger en zijn voorgedragen voor de ‘Make A Difference Award’. Een prijs speciaal voor de jongeren onder de vrijwilligers die dit jaar werd gewonnen door een groep: de Jeugdleiding van Scouting Van Woesik (Thomas Ammerlaan, Nadine Ansink,  Anita Bellekom,  Lars Bellekom, Michelle Bellekom, Tim Bellekom, Jelke Blanksma, Mark van Egmond, Nieles Hakkeling, Laura Hermans, Yenissei Heule, Wesley de Knegt, Wilco Mol,  Lisa van der Moolen, Jasper Schrama, Thomas Schrama, Kim Vaassen, Alex Vermeulen, Daphne Voorham, Ruben Voorham, Casper Westgeest). Een hechte groep jongeren, bijna voltallig aanwezig, die zich met veel enthousiasme inzet voor hun club. ‘Mede dankzij deze groep is de club, die bijna ten onder ging nog maar 5 jaar geleden, momenteel een zeer bloeiende vereniging waar veel jongeren wekelijks plezier aan beleven’, aldus het juryrapport.

 

Het hoogtepunt van de avond was toch wel de uitreiking van de prijs voor de ‘Vrijwilliger van het jaar’. Maar liefst 20 genomineerden mochten het podium betreden alwaar ze in de bloemen en het zonnetje werden gezet. De genomineerden dit jaar waren:

Els Vennemans
Ankie de Roo
Emmy vd Wilk
Bert Noordoven
Paul Meltzer
Marianne Sinning
Jopie Bregten
Ben Bellekom
Michael Laban
Pauline Rijskamp
Frank van Ballegooijen
Ingrid Römer- van Lith
Henk Goulooze
Danny in 't Veld
Jan Barth
Mirjam Franken
Laura van Kuijen-Castelein
Henk van Haastregt
Paul Komen
Bep Scharroo

Voor de jury, bestaande uit Miendert Stolk, Iris Oostlander, Rob van der Marel, Jolanda van Zijll Langhout, Jochem Donath en Jolande de la Rambelje, de onmogelijke taak om uit al deze passievolle mensen te kiezen, maar het leverde uiteindelijk een top 3 op. Emmy van der Wilk kreeg de derde prijs, Henk Goulooze de tweede en de eerste prijs ging naar Ingrid Römer die met de cheque de vrijwilligers, verbonden aan de stichting Leergeld, ook eens flink kan trakteren.

 

Fotoverslag Wassenaarse Vrijwilligersdagen 6 en 7 oktober 2017:

 

WassHappening 21 mei 2017:

Onder perfecte weersomstandigheden vond op zondag 21 mei de eerste WassHappening plaats. Een gecombineerde vrijwilligersmarkt én cultureel festival georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Wassenaar en de  Bibliotheek Wassenaar.

In de gehele Langstraat en een gedeelte van de Van Hogendorpstraat stond een “kramenlint” van vrijwilligersorganisaties.Naast deze kramen waren er allerlei (muzikale) optredens in het winkelgebied en het Culturele Festival in de bibliotheek.

De volgende organisaties en kunstenaars namen deel:
Actieteam De Kunst van het Rondkomen Wassenaar/Voorschoten
Adrie Kokshoorn
Amnesty International
Ars et Studium
Badminton Club Wassenaar
Bibliotheek Wassenaar
BplusC
Brandweermuseum Wassenaar
Bridge Club Groot Deijleroord
Buurtvereniging Groot Deijleroord
Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties (FWO)
Fietsersbond afdeling Wassenaar
Fifi van Leent
Florence Duinstede
Fonds1818
Gemiva
Hoormij/NVVS afd. Regio Den Haag
Hospice Wassenaar
IVN
Kinder- en zorgboerderij
Kunstgroep Wassenaar
Middin
Nationale Dierenzorg
Ower Care
Philadelphia Zorg
Protestantse Gemeente Wassenaar
Schaakvereniging Wassenaar/Bobby Fischer
Scouting Van Woesikgroep
Sensoor
SMOW
Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o.
Spelenderwijs/Run for Rio
Stichting Alzheimer Nederland
Stichting Hoogvliegers
Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland
Stichting Leergeld
Stichting Maaltijd voor een kind
Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers
Stoomtrein Katwijk Leiden
SWZ
ussen Kunst en Knots
van Ommerenpark/Johannahuis
VCW
VCW Repair Café, Klussendienst, fietsenwerkplaats
Vitalis
Vluchtelingenwerk Wassenaar
Vrienden van Wassenaar
Wassenaar Vocaliter
Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV).
Wereldwinkel Wassenaar
YMCA Wassenaar
Zonnebloem, afdeling Wassenaar
Zorgboerderij Oliehoek
Ceciel van Ooijen
Ella van Elck
Emilie Cummings
Gerda vd Bergh-Arents
Historische vereniging Oud Wassenaer
Leercentrum
Sandra Jansen
Wassenaarse Fotowerkgroep Silhouet
Zilversmid

Optredens waren er van:
MIYO
Anja Nielsen en Wim Lourens (BplusC)
DanSwing
Jonathan Veldhuijzen & vrienden
Beau Collins
Blow & Co (band van BplusC)
Daniël Kist & vrienden
Tall Blonde

Klik hier voor het video-verslag van Trébol Produkties

Klik hier voor het foto-verslag

 

NLdoet 2107 - Wassenaar doet volop mee!


Op 10 en 11 maart staken ruim 350.000 Nederlanders vrijwillig de handen uit de mouwen om ruim 9.500 eenmalige klussen te klaren bij clubs, verenigingen, goede doelen, maatschappelijke organisaties enz. Het was weer tijd voor NLdoet,  de grootste vrijwilligersactie in ons land. NLdoet zet  het onmisbare vrijwilligerswerk in de spotlights en laat zien hoe leuk het kan zijn. Maar ook om te tonen hoeveel voldoening het geeft om gezamenlijk iets te betekenen voor anderen. Zelfs als dat misschien maar een keer per jaar is. Meest opvallende deelnemers zijn steevast onze Koning en Koningin, beschermheer en -vrouwe van het Oranjefonds, de organisatie achter Nldoet. Ook Wassenaar deed volop mee. Ruim 150 vrijwilligers gingen aan de slag bij 15 verschillende klussen. De lente was gearriveerd, de inzet was groot, de sfeer was enthousiast en er werden bergen werk verzet. Kortom, Wassenaar deed het geweldig!


1. Middin    Bij Middin staat alles er ook weer helemaal strak bij, zowel binnen als buiten

 


2. Duinstede    Bij Florence Duinstede worden de bewoners eens extra verwend met een luxe ontbijtbuffet.

 


3. Koeiensluis Oliehoek    Op Zorgboerderij Oliehoek wordt geboord en gegraven om een stevige “koeiensluis” te realiseren voor de Lakenvelders.  

 


4. Jan Baptist    Bij de Sint Jan Baptist school wordt flink aangepoot in de schooltuin.

 


5. Bramenhorst    Bij Zorgtuin Bramenhorst i.o. worden o.a. bomen gekapt, struiken gerooid enz. door jong en oud. Ook Wassenaarse politici worden gespot…

 


6. Scouting     Heel veel schilderwerkzaamheden bij Scouting Van Wassenaer van Obdam…

 


7. Zorg en Kinderboerderij    De Zorg- en Kinderboerderij krijgt heel veel steun bij opknapwerkzaamheden, o.a. van de Lady’s Circle en de Jachthoornblazers.

 


8. YMCA    Het betere zaagwerk bij YMCA. Het Clubhuis is weer klaar voor het nieuwe seizoen.

 


9. Muziekver. Excelsior    Bij Muziekvereniging Excelsior zijn muren en plafonds dankzij vrijwilligers weer helemaal in orde.

 

10. Tennispark Marlot    Tennispark Marlot ligt er weer prachtig bij na snoei- en tuinwerkzaamheden.

 


11. Middin    Ook Wethouder Doorn helpt mee bij Middin.

 


12. Deijlercentrum    De trap bij het Deijlercentrum krijgt een nieuwe bekleding.

website & applicaties: WMOMO