Actueel

VrijwilligersFestival; een groot succes!

Eric Bloemkolk opende als nieuwe voorzitter van de VCW het VrijwilligersFestival en gaf het woord aan wethouder Ronald Zoutendijk. Hij sprak over het belang van vrijwilligerswerk voor nu en voor in de toekomst. Door de vergrijzing en de pensioenleeftijd zien we dat veel mensen zich op oudere leeftijd zich gaan inzetten en dat terwijl het zo belangrijk is dat jongeren zich ook gaan inzetten.

 

 

Dat betekent dat het Vrijwilligerswerk ook anders in te vullen moet zijn want het moet passen in de drukke agenda's van de tweeverdieners.  Na de openingswoorden van de wethouder was het tijd voor De Verbinders. 

"Wij zijn jullie cadeau en dat kan je niet ruilen!" Zo openden Joep van Deudekom en Rob Urgert hun hilarische theatershow. Rustig onderuitgezakt de show bekijken was er niet bij. Als toeschouwer was je dan ook echt een onderdeel van de show. Bezoekers konden via hun smartphone meedoen en o.a. hun guilty pleasures doorgeven waar Rob en Joep op hilarische wijze mee om gingen. Na afloop werd iedereen ontvangen in de foyer waar kunstzinnige performers Van Lichel van den Ende het gebak rond brachten. Daarna was het tijd voor de FUNworkshops in de Warenar en in het Van Heeckerenhuis. 
Het ritme zat er lekker in bij de Djembè groep en er werd goed geproefd van de wijnen van Van Paesen Wijnkoperij. De groep van het mozaieken was niet te stoppen en wilden het liefst nog verder gaan na de tijd. Het schilderen bij Hans Gussekloo van Ars et Studium leverde vrolijk gekleurde schilderijen op en bij het Kleur en style advies van Carry van der Sman kreeg iedereen een passend advies op maat. De deelnemers aan de funworkshops waren laaiend enthousiast. We kregen direct de vraag of we volgend jaar ons 41 jaar ook zo konden vieren. "41 jaar is immers ook een mooi jaartal om te vieren." Aldus de deelnemer.
Bij een goed festival hoort natuurlijk ook een gezellig feest. In de avond zetten onze Dj's Bas, Luc, Ewoud en Robbin van Lifetrack de Warenar op z'n kop! Met het thema's Disco in the Jungle. Bezoekers van verschillende leeftijden dansden met elkaar terwijl vluchtelingen van het COA rondliepen met heerlijke hapjes uit het land van herkomst. Kortom een feest om nooit te vergeten. 
De VCW wil nogmaals iedereen bedanken die heeft meegeholpen om het VrijwilligersFestival tot in de puntjes te verzorgen en heeft geholpen bij het opruimen daarvan. Door hun inzet, doorzettingsvermogen en tomeloze enthousiastme is het een geweldige dag geworden!

SPONSOREN:  Het VrijwilligersFestival is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Wassenaar, Fonds1818, Fonds Wassenaar, Fit in Wassenaar, DWK, De Warenar en vele Wassenaarse ondernemers én VRIJWILLIGERS. Heel veel DANK!!

website & applicaties: WMOMO